Veckobrev v. 7

Hej!

Det känns som att vi precis haft jullov men plötsligt står sportlovet runt knuten och väntar. Det känns ju helt galet men tiden går fort när man har roligt 🙂 Som tur är så har vi ju en vecka kvar innan lov … 🙂

Jag vill ännu en gång be er där hemma om hjälp. Barnen övar multiplikation (och division) för fulla muggar, ja främst treorna men tvåorna är med på ett hörn de med. Det vore kanon om ni kunde påminna barnen om att rabbla gångertabeller hemma. Till hjälp finns NOMP som de har som app, de kan även gå in på webbmagistern, mattemästaren (välj en av böckerna och sedan multiplikation) multiplikationssida och multiplikationsrutan t.ex. Utöver det så kan de göra egna lappar att sitta och nöta med så att tabellerna sitter som gjutet 🙂 Det blir ju så mycket enklare  med divisionen när multiplikationen sitter. Att bli förhörd av någon där hemma titt som tätt är ju guld värt givetvis 🙂

Darin hittade en till bra sida med olika övningar, Matteboken.

Jag lägger ut nya länken här till Espresso – något vi ordnar med i klassrummet så att barnen kommer åt Espresso igen. Tyvärr kan de inte använda sidan hemma, bara i skolan.

På onsdag ska vi simma igen och vi behöver samlas lite tidigare än vanligt för att hinna med vår tid. Kl. 7.30 SENAST måste alla vara på plats utanför klassrummet redo att gå till bussen som går 7.45. Vi kommer att äta tidigare den dagen, ca 10.50 så en frukt, yoghurt, smörgås eller liknande eller två den dagen är att föredra – både till efter simningen men även till passet efter lunch.

Veckans mattetema var en geometriskt kluring. Barnen skulle bygga en figur med så många rum som möjligt. När de väl var nöjda skulle de fotografera figuren och skriva en text till, det bjöd på många nya ord och det var lite krångligt att hålla ordning på alla vinklar, former, hörn och vilka figurer jag faktiskt fick till 🙂

(null)

Nästa vecka

Måndag: idrott inne.

Tisdag: studiestöd 14.30-15.30 för dem som bestämt det vid samtal.
Läs in kapitel 16 i Showbie för andra gången.

Onsdag: simning – bussen går 7.45, vi samlas 7.30 senast utanför klassrummet. Ingen läsning över sportlovet.

Torsdag: idrott inne.

Fredag: slöjd – bussen går 8.10, nyhetsrapportering.

Vi önskar er alla en härlig helg,
Anna o Kristoffer!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *