Veckobrev v. 48

Hej!

Under veckan började vi med religion i SO och vi har haft många diskussioner och pratat om stora tankar och frågor. Den pedagogiska planeringen ser ut så här:

Viktigt att alltid tänka på:

Begrepp vi stött på är:

Religion
Tro
Livsåskådning
Livsfrågor

Ritualer/riter
Högtider
Traditioner
Symboler
Etik
Moral
Gott o ont
Rätt o fel
Lycka
Rättvisa efter behov, förtjänst och ålder
Jämlikhet
Egoister
Altruister
Universalister

Bra bilder vi samtalat kring:


 Barnen har många kloka tankar och vi utmanar oss själva att tänka steget längre och problematisera frågor som kanske känns självklara vid första titten. Det är högt i tak och alla vågar uttrycka sina tankar och åsikter – den förmåga vi övar extra den här veckan. Under en 4-hörnövning bytte många plats flera gånger efter att ha lyssnat på sina klasskompisar om hur de uppfattar något. Dagens reflektioner visade att det var en bra lektion för flera skrev att det var bra, spännande och roligt att höra vad alla tänkte om olika saker och hur de själva valde att byta plats och ändra sina tankar.
Be gärna era barn berätta mer hemma!

I matte har vi gjort på ett annorlunda sätt i veckan. Vi räknade tillsammans på tavlan för att öva olika strategier i addition. För att alla ska ha en chans att komma till tals försöker jag så mycket jag kan att dra namnlappar så alla i klassen ska få chansen att säga något. Det hjälper oss ännu lite till att lyssna på varandra och på genomgångar 🙂
Vi har även övat på generalisering som era barn får äran att berätta mer om. Många svåra ord och begrepp nu 🙂

Vi har övat på ord för släktingar på engelska och hur bestämd form visas med the och att plural oftast visas med ett s i slutet av orden. I workbook övade vi på läsförståelse och att svara med hela meningar – även i engelska 🙂 barnen skrev även en kort text om ett djur eller en människa som de läst in i Showbie.

En annan förmåga vi behöver öva är att skriva hela meningar och det gjorde vi när vi gick igenom läsförståelseläxor och även en ny text tillsammans i ämnet svenska.

På tisdag ska vi besöka Naturskolan för en väldigt sen höstvandring. Vi samlas här som vanligt och går till samma ställe som vårvandringen ägde rum – vid Rävsta camping tror jag det heter. Vi har beställt baguette och festis från skolan men det är helt ok att ta med egen mat om man önskar något annat.
Som vanligt får man ta med sig två godsaker till fikat 🙂
Jag tänker att kläder efter väder är superviktigt att komma ihåg den dagen för vi kommer vara ute hela dagen, till och med när vi äter. Jag rekommenderar vantar o mössa, varma kläder och vattentäta + varma skor! Varm choklad är säkert uppskattat …

Nästa vecka

Måndag: adventssamling i matsalen för alla elever, idrott.

Tisdag: höstvandring Naturskolan – se info ovan! Studiestöd 14.30-15.30.

Onsdag: musik.

Torsdag: idrott, tankeläxa, matteläxa och läsförståelseläxa.

Fredag: reflektion, veckans stjärna, nyheter, blandade gångertabeller.

Jag önskar er en trevlig första advent,
fröken Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

3 reaktion på “Veckobrev v. 48

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *