Veckobrev v. 4

Hej!

Oj vad snabbt veckorna går! Och här förbereds det för fullt inför samtalen nästa vecka, spännande! Alla som varit hemma den här veckan behöver verkligen arbeta med sitt samtal så att ni hinner bli klara …

Idag hade vi en riktigt bra diskussion om det nya lagförslaget om höjd åldersgräns på sociala medier för barn och ungdomar. De flesta har stor koll på för- och nackdelar gällande sociala medier och vi hoppas att det här kan tas upp som samtalsämne även hemma.

sociala medier 2

Förutom förberedelser har vi hunnit med lite annat:

Sv – förbereda samtalen, Magiska dörren, tyst läsning och boksnack.

Ma – vi övar geometri med olika begrepp och fokus den här veckan har legat på ordet parallella av alla de slag 🙂 vi har använt geobräde och även hunnit prata om area och omkrets.

 

SO – fyllt i världsreligionerna i en tabell för att kunna jämföra dem och hitta likheter o skillnader. Läst om religioner i religionsboken och på SO-rummet.

NO – vi har börjat med Naturrutan och det är ett projekt som kommer innehålla många delar under våren, t.ex. väder, vind, temperatur o moln, vattnets kretslopp, organismers liv och näringskedjor mm.

Eng – vi har övat på dialoger som ni fick se o höra lite av här på bloggen.

Nästa vecka

Måndag: idrott.

Tisdag: studiestöd 14.00-15.00 med Linda.

Onsdag: elevledda samtal – se tidigare inlägg vilken tid just ni har! Ishallen för dem som inte har samtal – varma kläder o dryck är bra 🙂

Torsdag: elevledda samtal – se tidigare inlägg om vilken tid just ni har! Ishallen för dem som inte har samtal – varma kläder o dryck är bra 🙂

Fredag: reflektion, veckans stjärna, nyhetsrapportering – se matris för muntligt framträdande, slöjd hoppas vi (om salen är redo). Matteläxa in!

Vi önskar er en trevlig helg,
Anna o Kristoffer!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *