Veckobrev v. 18

Hej!

Klassen har länge pratat om att starta en klasskassa för att spara pengar till något roligt i åk 6. Nu har klassen fått frågan om att baka o sälja fika på vår Höjdareftermiddag den 17/5 mellan 15-17, som är obligatorisk för alla, o de tackade ja. Jag hoppas att det är ok för er föräldrar, annars får ni säga till 🙂 tidigare år har hela skolan hjälpt till o bakat o pengarna har gått till skolan.
Det betyder att ni behöver ansvara för att fika blir bakat o medtaget till skolan den dagen så att vi har något att sälja, ni får även hjälpa barnen vid försäljningen.

Edvin skickar ett meddelande om att det är lite svajigt med idrottskläder, prata om det hemma, precis som vi gör här på skolan, påminn era barn om att ta med sig både ombyteskläder o handduk. Nu är vi på väg in i puberteten så mycket händer med kropparna o det är viktigt att ta hand om sin hygien. Det är viktigt att alla tar ansvar för duschning, deo o rena kläder.

I veckan har vi lärt oss en del om de fem minoritetsspråken vi har i Sverige o lite om norska o danska. Det var spännande o vi lärde oss massor, både jag o barnen ☺️

Maria började med area förra veckan o det har vi fortsatt med denna vecka när vi haft matematik. Vi övar på att A=basen*höjden om det är rektangel eller kvadrat o att det ska delas på två om man räknar ut arean på en triangel.

Den här veckan valde barnen de engelska glosorna o vilken skrivuppgift vi ska ha till nästa vecka. Vi har även återkopplat på denna veckas hemläxa o sett en kort version av William Shakespeares Much ado about nothing som de sammanfattat i par.

Poesitemat fortskrider o barnen får till så härliga dikter om både det ena o det andra – heja! Denna vecka fortsatte vi med anafor, epifor o upprepningar, bett någon/något om ursäkt och även låtsas vara ett föremål!


Maria önskar tomma o urtvättade kaffeförpackningar till slöjden nu när de ska arbeta med återbruk. Eller om barnen har något annat hemma som de skulle vilja återvinna till något annat på textilslöjden.

Nästa vecka

Måndag: första Maj – skolan stängd!

Tisdag: studiestöd.

Onsdag: idrott grupp 2.

Torsdag: studiestöd.

Fredag:

Jag önskar er en härlig långhelg,
fröken Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v. 18

  1. Vad bra att eleverna tog sig an uppdraget med fika känner jag. Jag kan åta mig att styra upp den aktiviteten eftersom jag sagt att jag kan hjälpa till med klasskassan. Dock förväntar jag mig att alla hjälper till med de uppdrag de får. 🙂
    Jag försöker hitta ett forum där jag kan kommunicera med samtliga elever/föräldrar så att det verkligen bakas till denna dag. Kommer skolan fixa saft och kaffe eller skall klassen göra det också?

    Det vore ju bra om de som sexor sen också kan få arrangera skoldisco nästa läsår. Då har de en bra start till klasskassan! Sen är det ju bra om barnen även sätter upp ett mål vad de skall ha klasskassan till. Klassresa brukar ju vara det typiska. Vill de åka på en dagsutflykt eller vill de sova över någonstans? Jag kan ta fram en ungefärligt budget för två alternativ så får klassen rösta om vad de vill ha som mål.

    Låter det ok?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *