Veckobrev v. 19

Hej!

Vilken kanonvecka vi haft, både inne o ute – heja heja!

Vi startade upp arbetet med att söka fakta om fyra kända platser i London som ska sluta i en iMovie på engelskan.

I matte har vi fortsatt med area o det är lite knepigt att komma ihåg regeln för hur man räknar ut arean i en triangel när det kommer till att faktiskt göra det. Alla kan rabbla ”ramsan” men nu gäller det att komma ihåg stegen när vi räknar 🙂

Under poesiarbetet har alla verkligen ansträngt sig med sina dikter o det är väldigt kul att få ta del av allt de delar med sig av. Jag hoppas att de visar er där hemma. Vi har konstaterat att det är roligt o ganska lätt att tramsa med dikter men att det blir riktigt fin kvalité i dikterna när de anstränger sig o vågar vara djupa o tänka en o flera gånger kring sitt innehåll. Självklart behöver man inte visa för hela klassen allt man skriver men många är modiga o läser gärna upp sina alster – heja!!

I veckan utvecklade vi gemensamt ett av Oscar Wildes citat o resultatet är fantastiskt:

Just nu lever vi oss in i Seurats prickvärld på bilden, det är superklurigt men det blir väldigt fint!

För att öva än mer på att söka fakta o skriva faktatexter med egna formuleringar o ämnesspecifika begrepp övade vi på det på SO:n i veckan när vi läste om kartor o geografiska informationssystem. Självklart återkopplades det för att vi ska kunna bli ännu bättre.

Fredagen avslutades med att utveckla ett av Nelson Mandelas citat på engelska parvis:Jag flaggar för Naturskolan tisdag 16/5, mer info kommer nästa vecka.

Nästa vecka

Måndag: engelska glosor o engelska hemuppgiften ska vara klar o nytt till nästa vecka delas ut – onenote, idrott helklass.

Tisdag: studiestöd.

Onsdag: matteuppdraget ska vara gjort o nytt delas ut – showbie, idrott gr. 1.

Torsdag: studiestöd.

Fredag: läsförståelse ska vara klar o ny delas ut – showbie.

Trevlig helg,
fröken Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *