Veckobrev v. 21

Hej!

Jag vill börja med att tacka för en fin Höjareftermiddag i onsdags! Det är trevligt att få träffa er föräldrar tillsammans med era barn. Fikaförsäljningen gick ju galant verkligen o klassen tjänade ihop mycket pengar, era barn får berätta summan hemma om ni inte redan vet.

På måndag ska vi på mellanstadiet ha friidrottsdag på Midgårdsvallen tillsammans med Tingvalla, precis som förra året. Vi hoppas ju så klart att vi kan behålla vandringspokalen som vi vann då – heja heja!
Det går fint att komma direkt dit strax innan 9.00 och även gå hem själv ca 13.30-14.00. Vill man så samlas vi här på skolan 8.20 o tar bussen gemensamt 8.35 – meddela om ditt barn tar sig dit och/eller hem på egen hand, tack!

Vi får mat från skolan serverad på plats men man får ta med sig egen mat o fika om man vill. Om du äter mat från skolan behöver du ta med en tom matlåda o bestick. Det är två godsaker o en festis/mer som gäller. Tänk på att ha vattenflaska med eftersom vi är ute o rör på oss hela dagen. 

Nästa onsdag ska hela åk 5 åka till Universitetet i Stockholm för att vara med i Levande frågelådan. Vi får ställa frågor till olika forskare o det ska bli väldigt spännande! Vi behöver börja redan 7.45 för att dela ut baguetter o festis o hinna med rätt buss. Precis som vanligt så får man ta med sig egen mat o fika (två godsaker).
Vi är tillbaka ca 14.00. Om ditt barn inte följer med hela vägen tillbaka till skolan så behöver ni meddela det – tack!

Som ni säkert redan sett på Facebook hade vi en fantastisk dag med naturskolan i tisdags! Barnen får lära sig så mycket o på ett roligt o aktivt sätt som gör att de kommer ihåg mycket o dessa dagar brukar ligga högt när vi tänker tillbaka på året.
Denna gång var det lek, samarbete, info om naturresurser o skattjakt med digitala inslag, jättekul o bra!

I SO läser vi om Nordens länder, samlar o övar begrepp och skriver fatatexter för att sedan kunna göra vår slutprodukt – bygga upp ett land i Minecraft o beskriva det med hjälp av geografiska begrepp.

Inom matte har vi fortsatt med area o gjort egna uppgifter. Det har varit nyttigt för det blir tydligt vilken information o vilka formuleringar som behövs i en uppgift för att den ska gå att lösa.

Poesitemat har innehållit liknelser o faktiskt motsägelsefulla liknelser vilket är lite svårare men det är roligt att få leka med språket på olika sätt. Alla är så kluriga o finurliga i sina formuleringar och det känns som att alla fått ett annat förhållningssätt till användandet av ord o hur man kan formulera sig – stort heja!

De flesta börjar bli färdiga med sina engelska texter om fyra platser i London o ska sedan skapa en imovie o visa upp för klassen. Utvecklingen är jättefin i engelskan o samma sak här, de har utvecklat en medvetenhet om språket o språkbruket, kul!

Nästa vecka

Måndag: friidrottsdag – se info ovan!

Tisdag:

Onsdag: utflykt till Universitetet – se info ovan! Vi börjar 7.45!

Torsdag: Kristi himmelsfärdsdag – ledig!

Fredag: ledig!

Jag önskar er en solig o fin helg,
fröken Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *