Veckobrev inför v. 45

Hej!

Så är vi alltså framme vid höstlov vilket innebär en veckas vila o återhämtning men även läge att läsa eftersom lovet faktiskt fått nytt namn – Läslov!

Det är tyvärr en arg och besviken Anna som skriver veckobrev denna vecka. Båda grupperna har haft i uppgift from vecka 41 att skriva o spela in Halloween stories och då även fått veta att det ska visas upp under vecka 43. I blå grupp var 19 elever här i onsdags när de skulle visa upp sitt arbete och fyra elever hade gjort sin uppgift. Återigen pratade vi om vikten av att använda sin tid på skolan väl, det är endast ni själva som bestämmer hur väl ni vill lyckas. Till jullovet får ni era första betyg vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Vi har gjort ett schema för de nationella proven och vi börjar v. 45 med svenska,
v. 46 är det engelska och v. 47 avslutar vi med matematik.
Vi har övat till det svenska provet och kommer så klart öva till de andra också.
I OneNote finns en mapp som heter Inför NP där ni tillsammans kan gå in och öva till engelskan med hjälp av ett gammalt NP som jag vi gått igenom här i skolan. Även om vi övar här tror jag det kan vara till stor hjälp att prata engelska även hemma för att bli mer trygg och höra andras tankar och åsikter om olika saker. Under mappen talking finns två olika uppgifter att använda sig av – heja heja!

Veckans arbete:

Sv – vi har fortsatt skriva på Öde ön o jobbat med stationer.

Eng – skrivit klart, återkopplat, förbättrat o selat in halloween stories – bakläxa för alla som inte gjort klart o det ska istället visas upp veckan efter lovet!

SO – barnen har arbetat med Millenniemålen, vi har tittat på sista delen i Dröm om demokrati och börjat förbereda oss inför det skriftliga prov vi kommer ha efter lovet som handlar om hur Sverige styrs och demokrati. Kom ihåg att läsa o öva många gånger i OneNote så du känner dig trygg med det vi lärt oss – provet är ett lärtillfälle får vi tänka o det visar vad vi behöver öva mer på och vad vi kan gå vidare till. Ett tips är ju att kika på vad kompisarna skrivit så du kan utveckla dina tankar o dina svar.

Ma – temat sannolikhet har dragit igång med magi – be era barn berätta!

NO – arbetat med hypoteser ihop med sitt fordon.

Bild – fokus på Andy Warhol med collage och självporträtt i popkonst-anda.

Imorse pratade vi i röd grupp om dessa två citat, allt går att förändra till det bättre eller det sämre – du själv väljer hur du vill göra och vilken vågskål du väljer att fylla på. Tänk om världens befolkning skulle våga välja den skål som sprider glädje, vänlighet, snällhet o kärlek – vilken härlig jord vi skulle få! Just du har ett stort ansvar …


Vecka 45

Måndag: idrott inne, matteuppdrag ska vara klart o nytt delas ut.

Tisdag: läsuppdrag i OneNote ska vara läst, kopiera in bilden i din mapp o lägg dit en tabell så vi kan börja skriva bums vid bananbordet.
Studiestöd 14.15-15.00 för dem som bestämt att de ska gå dit.

Onsdag: musik.

Torsdag: idrott inne. Förbereda inför muntligt framförande NP.

Fredag: NP muntligt svenska i smågrupper.

Vi önskar er ett härligt läslov,
kram Hanna o Anna!

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *