Veckobrev v. 46

Hej!

Vi vill börja med att säga WOW, vilka fantastiska insatser alla elever har gjort på sina nationell prov idag! Vi har sett ett fantastiskt engagemang från alla, bra och intressanta diskussioner och välutförda muntliga pressentationer. Hejja er! ⭐️⭐️⭐️

På måndag och tisdag är det dags för den engelska delen och det finns massor att öva på i Onenote i mappen Inför NP och Engelska tala.

Vi har ju faktiskt ägnat oss åt en del annat också:

Sv – stationsarbete och det märks förbättring i att skriva faktatexter med egna ord och viktiga begrepp – heja! Vi har också fortsatt skriva på Öde ön.

Eng – några har visat sin Halloween story. Eftersom vi läser om demokrati på SO:n kopplade vi engelskan till det i veckan och arbetade med Emmeline Pankhurst på British council och så har vi gått igenom hur vi kommer arbeta med stationer from nästa onsdag.

Ma – kombinatorik – hur många olika kombinationer man kan göra av olika antal saker och sannolikhetslära.

SO – förberedelse av det skriftliga provet vi ska ha nästa vecka.

NO – utveckling av era grundfordon.

Bild – röd grupp har börjat med en ny konstnär, Vincent van Gogh, och vi fokuserar på hans verk Stjärnenatt på olika sätt. Denna gång har vi gått igenom målen, analyserat verket och färglagt det digitalt.

Nästa vecka är det Barnboksveckan o även bokbytardag på torsdagen, än så länge är det en elev som tagit med en bok så vi får se hur mycket byte det blir …

Nästa vecka

Måndag: NP engelska, idrott, matteuppdrag ska vara klart o nytt delas ut.

Tisdag: NP engelska, slöjd, studiestöd 14.15-15.00 för dem som bestämt det. Läsuppdrag om bananer.

Onsdag: simning, Blå grupp tar sig till Midgårdsbadet till kl. 8.00 eller kommer till skolan så vi hinner med bussen som går 7.56. vi ses i skolan kl 7:50. Om elever ska åka direkt till midgårdsbadet behöver vårdnadshavare meddela Hanna via mail. Röd grupp ses här som vanligt och åker buss till Midgårdsbadet strax efter 9.00.

Torsdag: bokbytardag, idrott.

Fredag: bild/hkk.

Tack för denna vecka o hoppas att ni alla får en mysig helg,
kram Anna o Hanna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *