Veckobrev v. 47

Hej!

Precis som förra veckan börjar vi med att säga heja och hurra för väl genomförda Nationella prov i engelska – ni är jätteduktiga ⭐️

Nästa vecka gör vi de muntliga i matte och sedan är vi klara för den här gången, toppen!

I onsdags var vi och simmade och övade på många olika saker som att simma givetvis, livrädda, dyka, hämta ringar på botten och även lite fri lek. Ännu mer heja att ni efter den lektionen kämpade er igenom resten av dagen.

Påminner om attityd, språk och sätt att vara mot varandra. Vi har alla ett val att göra när vi möter andra människor. Vi kan välja att vara trevliga, snälla, hjälpsamma, använda ett vänligt och trevligt språk och sprida glädje, snällhet och kärlek. Vi kan också välja det motsatta, att vara otrevliga, ha ett otrevligt språk och en ”tuff o hård” attityd och därmed sprida negativitet, otrevligheter och även skrämma andra människor.

Vi hoppas så klart att det tidigare alternativet lockar er allra mest och att du verkligen tänker igenom hur just Du är i mötet med andra. Våga vara snäll och trevlig 💞

Veckans innehåll:

Sv – alla skriver för fullt på sina kapitel till den Öde ön och arbetar även med återkoppling för att vi ska ta oss så långt som möjligt.
Vi har arbetat med den fina filmen Morris Lessmore and the fantastic flying books och funderat kring frågor enskilt, i par och sedan i helklass.

På tematiden sågs vi i fadderpar och läste böcker med varandra och gjorde en pic collage om boken.

Eng – NP muntligt. Påminner om att använda sidan agendaweb – den är fylld med fantastiskt bra övningar på engelska som ni kan använda när ni har lite tid över eller hemma ⭐️

Matte – sannolikhet och kombinatorik.

SO – vi har läst om lag o brott och gjort tillhörande uppgifter och även förberett oss en extra gång inför det skriftliga prov vi ska ha på nästa torsdag i samhällskunskap.

NO – utveckling av fordon, att få bilen att röra sig med hjälp av en gummisnodd.

Bild – den andra halvan av åk 6 har gjort självporträtt utifrån popkonst och Andy Warhol.

Nästa vecka

Måndag: NP matte, idrott inne, matteuppdrag i NOMP.

Tisdag: NP matte, studiestöd 14.15-15.00 för dem som bestämt det.

Onsdag: NP matte, musik. Framflyttning av stationsarbete i engelska pga NP den här veckan – förbered att kunna prata om och till bilderna i OneNote.

Torsdag: idrott inne, SO-prov samhälle skriftligt med penna och papper.

Fredag: bild/hkk.

Vi önskar er en mysig helg,
Hanna o Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *