Veckobrev v. 48

Hej!

Heja heja alla! Nu är vi klara med de muntliga proven i engelska, svenska och matte – bra jobbat! Dessutom hann vi med SO-prov om hur Sverige styrs och demokrati.

Det är ett evigt tuggande av tuggummi och vi önskar att ni föräldrar hjälper era barn genom att låta alla tuggummin vara kvar hemma, tack snälla!

Här kommer info från Åsa, in och läs!

Veckans arbete:

Sv – arbetet fortskrider med Den öde ön och vi lägger i en extra växel så vi blir färdiga med våra böcker innan vi går på jullov. Det sker förbättringar i skrivandet hela tiden och det är verkligen roligt att läsa allas versioner utifrån samma mall. Ni föräldrar vet väl om att ni kan följa arbetet i det mesta vi gör i barnens paddor i OneNote – be dem visa 🙂

Vi har arbetat med läsförståelse, ordförråd, dubbelteckning o stavning och Vem är jag under stationsarbetet och att skriva faktatext vid bananbordet.

Eng – för att öva vår förmåga att skriva på engelska har vi börjat skriva till sekvensbilder. Det underlättar genom att vi har en given mall att följa så vi inte lägger energi på att fantisera utan istället fokusera på att sätta samman meningar. När skrivandet är färdigt läggs det in i book creator English och där läser barnen in sin text – många förmågor och kunskapskrav övas.

Ma – Nationella prov och kombinatorik.

SO – prov om hur Sverige styrs och demokrati. Vi har även läst vidare om brott och straff vilket gett härliga diskussioner i klassrummen, en förmåga som är starkt utvecklad hos våra elever 🙂

NO – omformation av eget fordon till månfarkost.

Bild – vi fortsätter med van Gogh och använder en stödmall för att återskapa Stjärnenatt för att sedan återkoppla på oss själva och det arbete vi gjort.

Nästa vecka

Måndag: idrott inne.

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.15-15.00 för dem som bestämt det.

Onsdag: musik, stationsarbete engelska – kom väl förberedd till bananbordet där vi diskuterar bilderna till denna vecka.

Torsdag: idrott inne.

Fredag: bild/hkk.

Vi önskar er en härlig helg,
Anna o Hanna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *