Veckobrev v. 49

Hej!

Så står advent inför dörren med allt vad det innebär, december brukar svischa förbi så det gäller att använda den sista energin för denna termin väl. Fokusera på dig och dina arbeten, tro på dig själv och var den bästa som just du kan vara!

Alla klasser har en Snällkalender att öppna varje morgon i december så fråga ert barn hur det går med alla uppdrag, ni kanske kan utmana varandra i familjen …?

Nästa vecka utser vi Fredspris här på Höjden utifrån de förslag som alla barn arbetat fram i fadderpar/grupper under morgonens tematid – heja alla!

Sv – vi övade på att skriva faktatext enskilt utifrån texten de läst. En del i de skriftliga Nationella proven är läsförståelse och det har vi arbetat med på olika sätt genom åren och nu är vi tillbaka till övningar från ett material som heter Mycket mer mellan raderna där vi övar läsförståelse och att kunna svara med frågan i sitt svar.
I röd grupp hann vi även läsa texten och titta på några av frågorna till ett gammat NP.

Utöver det skriver alla på sin Öde ö-bok.

Eng – vi skriver till sekvensbilder och läser även in i book creator. På onsdagarna arbetar vi med stationer och använder oss av boken What´s up och vid bananbordet diskuterar vi med hjälp av olika bilder.

Ma – statistik och diagram.

SO – i röd grupp har vi gjort klart det sista inom Lag och brott och även smygstartat med Ekonomi. I vanlig ordning är det många, spännande och givande diskussioner. Barnen har många kloka tankar och frågor som vi kan spinna vidare på – heja!

NO – modifierat månfarkost, fotat, ritat och skrivit om sitt arbete.

Bild – vi fortsätter med van Gogh.

Tisdag den 19/12 ska hela skolan julpyssla och här kommer lite info:

Nästa vecka

Måndag: matteuppdrag i Showbie ska vara gjort, idrott.

Tisdag: text om potatis ska vara läst för att skriva egen faktatext här. Studiestöd 14.15-15.00 för dem som bestämt det.

Onsdag: stationer på engelska – kom väl förberedd till bananbordet, musik – kom ihåg att öva på er jullåt 🎼

Torsdag: idrott.

Fredag: bild/Hkk.

Trevlig helg,
Hanna o Anna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *