Veckobrev v. 10

Hej!

Plötsligt är det dags för lov igen, förstår inte hur snabbt tiden går!

När vi kommer tillbaka efter lovet har vi två viktiga nyheter, den ena är att vi börjar med engelska läsuppdrag onsdag-onsdag, den första texten har barnen blivit informerade om och den finns i OneNote att läsa till onsdag v. 10. Den andra saken är nyhetsbevakning:

Veckans arbete

Sv – vi läser vidare i Skuggan i väggen och arbetar med boken och det lästa på olika sätt. Ibland läser vi för alla, ibland läser de tyst själva och ibland läser de högt för varandra parvis. Vi har haft boksamtal, fyllt i läsloggar, gjort en annan övning i grupper och fyllt i ett berättelseschema nu när vi nästan är halvvägs in i boken.

Eng – vi har läst böcker i grupper som förra veckan och skapat konto på sidan readtheory.org där de övar läsförståelse på sin nivå, en jättebra sida att använda när det finns tid över.

Ma – Vi har haft multiplikationstest under tid och övat på multiplikation med decimaltal också. Nu är vi också klara med ekvationer och uttryck. Massa beröm till alla elever med det här avsnittet i boken! Efter lovet jobbar vi med geometri och eleverna har som uppdrag att läsa på om geometriska figurer och vinklar.

SO – i röd grupp har vi äntligen jämfört religioner i tvärgrupper. Båda grupperna arbetar även med geografi Europa. Nu är det fokus på de olika delarna och vi har läst gemensamt och sammanfattat.

De övar flitigt på seterra och vecka 12 kommer vi ha kartprov på länder, huvudstäder och vattendrag.

NO – de avslutar sina arbeten om människokroppen som ska visas efter lovet och de har gjort egna kahoot som kompisarna ska svara på.

 

Veckan efter lovet

Måndag: idrott. Matteuppdrag, läs om geometriska figurer och vinklar, länkar finns på One Note.

Tisdag: slöjd, studiestöd för dem som bestämt så vid samtal 14.15-15.00.

Onsdag: engelskatext ska vara läst och ny till nästa vecka finns i OneNote, musik.

Torsdag: idrott.

Fredag: nyhetsrapportering, bild/hkk.

Vi önskar er ett strålande sportlov,
kram Anna o Hanna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *