Bild

Vi har börjat terminen med att skapa våra egna bildmappar där vi skrivit våra namn med ”feta” bokstäver och gjort doodlemönster i, på andra sidan fäste vi vår selfie som vi ritat av oss själva. Där använde många barn paddan för att rita av sin egen selfie – men det var svårt med armen som håller i paddan …


För att öva oss i ämnet bild och på olika sätt att bli bättre skapare av olika verk börjar vi med några grunder. Det första var linjer och konturer.

Dessa filmer såg vi som introduktion:

https://www.youtube.com/watch?v=HIm27fRZh0k


Sen övade vi så klart på att göra olika linjer:

  

Så här kan man t.ex. rita konturer:

  

Till sist påbörjade vi en annan aktivitet där vi ska skissa fram ett naturlandskap och sedan fylla i konturerna med tjockare penna och till slut färglägga våra motiv med linjer, antingen med blyerts eller färgpennor.

Så här kan det se ut:

 

Vi har gått vidare med konstens grunder och nu övar vi på 2D-figurer och 3D-former och ljus o skugga – det är mycket men det går fint för barnen ?Vi fortsätter att öva på 3D och vi började med att titta på två bilder för att se hur vi behöver göra för att lyckas med den här uppgiften. Jag visar bara en bild här för den har jag gjort.Så här såg det ut för några av barnen under lektionen:


  
  

Här är två av de färdiga bilderna – fina!!

IMG_1385.JPG

 Vi arbetar med olika konstnärer o nu är vi färdiga med Mondrian – heja!

Den här gången återkopplade vi på oss själva, det är viktigt att se sin egen utveckling o hur jag själv måste göra, förändra, prova o utvecklas ⭐️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *