Om oss

Vilka är vi?
Den här bloggen skrivs av oss i vår klass 2-3 på Steningehöjdens skola och vi delar gärna med oss till alla andra som kan tänkas vilja vara en del av vår vardag i skolans värld på väg mot all möjlig spännande kunskap! Vår klass består av 19 härliga barn och en smått tokig fröken 🙂

Vi håller på att bygga upp både våra relationer och denna blogg och det vi gör sker oftast med ett leende på läpparna eller härliga skratt.
Så här i startgroparna så är det jag som fröken som har kommandot över skrivandet men så småningom är tanken att barnen själva ska vara medförfattare.

Vilka skriver vi för … och varför?
Vi försöker hitta bra och lärorika sätt att ta oss an ny kunskap och för både vår egen skull men även för föräldrars och andras intresse så delar vi med oss av en hel del här på bloggen. Bloggen är ett sätt för föräldrar att kunna vara ett stöd för sina barn där hemma. De kan tillsammans diskutera saker vi arbetar med i skolan. Det är ett bra sätt att dokumentera vad vi gör men även lättsamt att delge information och tipsa om bra och roliga saker som finns att göra. Visst vore det kul om så många som möjligt vill följa oss så vi får känna att bloggen är en koppling mellan oss i vårt klassrum och resten av världen, att vi skriver och delar med oss till verkliga mottagare, något som förhoppningsvis påverkar oss och våra ambitioner i klassrummet att anstränga oss och bygga upp en känsla och en näsa för kvalité.

Vad förhåller vi oss till?
Bloggen hjälper oss att formativt koppla vårt arbete i klassrummet som sker utifrån Lgr 11. Vi försöker att synliggöra lärandet och arbetar ständigt med både förmågor och kunskapsmål som är givna i läroplanen. För att medvetandegöra barnen om deras kunskapsinhämtning finns tack vare digitala verktyg nya möjligheter att kolla detta, t.ex. med hjälp av google formulär som är en variant på EXIT-ticket. Vi har även en statisk sida där barnen kan se en checklista till sina skrivuppgifter, något som hjälper dem att själva utveckla sitt skrivande och bli mer medvetna om sin egen process i sitt lärande. Lgr 11 är tydliga med att barnen själva ska vara ägare av sin kunskapsinhämtnig och utveckla språk och kunskaper för att vara en del av ett demokratiskt samhälle och det vill vi förstärka med hjälp av vår blogg.
När vi är med i webbstjärnan utmanas vi på olika sätt och lär oss massor! Hur vi får till olika saker på vår blogg och vi är väldigt nöjda med den fantastiska supporten. Det har gett oss möjlighet att dela våra upptäckter, vårt lärande och tankar mm. med resten av världen och det tycker vi är spännande!

Vill du låna?
Du får mer än gärna låna bilder och text från vår sida men det är kul om du säger till så vi vet att någon inspirerats av oss och nämn vår sida där du väljer att dela vårt arbete, tack!

Det här med kunskap:
Det är inte bara barnen som lär sig och tur är väl det! I och med bloggen får jag som lärare möjlighet att utmanas och prova nya saker vilket ibland kan vara väldigt krävande och irriterande när det tekniska liksom lever sitt egna liv 🙂 men även väldigt kul och jag vill ju lära mig massor!

Webbstjärnan:
Tack vare webbstjärnan så får vi otroligt bra och tålmodig support när frågor om än det ena och än det andra uppstår. Tack vare dem kan vi utvecklas och göra vårt arbete med bloggen och annat kopplat till Internet ännu bättre, tack!

Vår inställning …
Nu när vi deltar i webbstjärnan har vi möjlighet att vinna pris men främst ser jag som lärare en otrolig trygghet i att utvecklas i arbetet med bloggen pga. den fantastiska supporten! I övrigt anser jag att det är en bra plattform att kunna utvecklas i – att vi övar vår inställning till att alla ständigt gör sitt bästa. Det handlar om vår kunskapsutveckling som grupp med både barn och vuxna och vi försöker hela tiden utmana oss själva och tycker att det är spännande fast att det så klart kan vara läskigt också. Så om vi får ett pris eller inte, det spelar inte så stor roll, det viktigaste är att vår inställning hela tiden är riktad högt .. mot stjärnorna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *